fredrik simensen

Ansetter Norgesmester som eiendomsmegler

 

1.februar begynner Fredrik Simensen (26) som eiendomsmegler hos Eiendomsmegler Dahl AS. Og det er ikke hvem som helst de har fått med seg på laget. Ikke bare er Fredrik en dyktig megler, men han er også vunnet hele 38 medaljer i NM i friidrett og vært Norgesmester åtte år på rad.

Dagen etter jobbstart hos Eiendomsmegler Dahl AS deltar Fredrik i Norgesmesterskapet i innendørs kulestøt. Skal vi ta ham på ordet er det en del lærdom han har opparbeidet seg gjennom sin lange karriere som friidrettsutøver, som han har tatt med seg videre inn i megleryrket.

– De sier at man må legge ned 10 000 timer med trening før man blir skikkelig god i noe, og jeg legger ikke skjul på at jeg har et rimelig godt utvikla konkurranseinstinkt. Jeg gir meg ikke før jeg har gitt 100%. Jeg liker å bruke god tid, følge hele prosessen tett, være tilstede ved de fleste fotograferingene og ved overtakelse. Gi informasjon tidlig i prosessen og sørge for at alle spørsmål blir besvart, slik at både selger og kjøper føler seg trygge på valget.

Men dette sagt, er han overhodet ikke blant de beste i klassen når det kommer til selvskryt. Der må vi ty til referanser og uttalelser fra tidligere kunder. Og at Fredrik får gode skussmål er det ingen tvil om:

Bolig solgt i 2018
Ryddig, profesjonell, hyggelig og effektiv. Satt pris på at han tok seg tid til privatvisninger, også på kort varsel. Dette viste seg å bli avgjørende for salget! Skal også være med på overlevering, noe jeg som selger setter pris på.

Bolig solgt i 2018
En kjempe stor fornøyelse og selge med Fredrik. Her er det en som virkelig står på og utfører jobben sin profesjonelt. Han har gitt utrolig god veiledning under hele prosessen, alltid vært tilgjengelig og gitt privat visning på kort varsel. Anbefales på det sterkeste!

Bolig solgt i 2018
Fredrik er en veldig profesjonell, flink og dedikert megler. Jobber veldig ryddig og har mange gode ideer om hvordan man skal få vist boligen på best mulig måte. Ærlig, med et godt energinivå. Lytter til deg som selger – og står på for salg.

Kilde: Eiendomsmeglerguiden.no

 

Ikke en typisk megler

Selv vokste Fredrik Simensen opp i Sande, men har de siste årene gjort Drammensgutt av seg. Etter tre år på eiendomsmeglerlinja på BI i Oslo var han rimelig klar på at det var i Drammen han ønsket å jobbe, og har frem til nå jobbet for et lokalt meglerforetak her i byen.

– Noe skyldes selvsagt at jeg kjenner området Drammen/Sande/Lier veldig godt, men det handler også om at vi er litt mer folkelige her ute. Jeg ville nok aldri kunne blitt det noen kanskje forbinder med den «typiske meglertypen» i dress og som kun er opptatt av salg, koste hva det koste vil.

Dette må han nesten utdype.

– Eiendomssalg og kjøp er en av de viktigste beslutninger i menneskers liv. Det er starten på nye kapittel i livet og slutten på andre. Du møter mange ulike mennesker som står overfor store og viktige valg. Noen kjøper sin første leilighet, noen skal bli samboere, andre har nylig blitt skilt, noen har mistet noen eller skal selge barndomshjemmet sitt. Som megler er man ofte både rådgiver og psykolog i den forstand at det er snakk om store valg for livet og store verdier for folk. Det å få bistå mennesker i slike situasjoner er et privilegium. Å oppleve både selger og kjøper fornøyde er veldig tilfredsstillende.

Og at man møter mange ulike mennesker som megler er det ingen tvil om.

– Av og til treffer man mennesker som legger vekt på andre ting enn hvor stor sum de sitter igjen med etter salget. Det kan være folk som har bodd i et hjem hele livet, og som gjerne vil det skal overtas av noen som tar vare på det.

Slik som den gangen Fredrik var midt i en budrunde for en selger, og selger plutselig bad Fredrik om å avslutte budrunden.

– Han syntes budet var høyt nok, penger var ikke alt her i livet.

Eller som den gangen Fredrik hadde en fellesvisning av en leilighet på søndag, og mottok en telefon etter leggetid på søndag kveld fra en som ikke hadde hatt mulighet til å delta.

– Han spurte om privatvisning neste dag klokken 12, men som jeg sa, da kan leiligheten være solgt.

Fredrik kastet seg rundt, fikk vist frem leiligheten neste morgen klokken 9. Innen klokken var 12 hadde Fredrik snakket med mannens bank og mottatt finansieringsbevis.

Og i løpet av dagen var det nettopp denne mannen som endte opp med boligen.

– Som sagt har jeg nok litt i meg fra friidretten, jeg får litt adrenalinkick av å gi 100%.

Og på spørsmål om hva han ser mest frem til. Ny jobb som eiendomsmegler 1. februar eller kampen om Norgesmestertittelen 2. februar, er svaret krystallklart.

– Jobben som eiendomsmegler hos Eiendomsmegler Dahl AS. Målet mitt er å bli den megleren som folk aller helst ønsker å bruke. Med en slik tillitserklæring vet jeg at jeg er blitt god.