Bar med seg store kontantbeløp

Pengene kommer inn og forsvinner ut igjen av nettbanken. Men for bare 15 år siden ble store kontantbeløp fraktet over Bragernes Torg.

I dag er vi vant med at pengene er digitale. Når man kjøper eller selger bolig, så kommer det plutselig store beløp inn på kontoen. Så store at det er morsomt å logge inn på nettbanken. De forsvinner likevel like raskt ut igjen.

Uansett, det er enkelt i dag, men slik har det ikke alltid vært. 

Les også: Ti tips til boligjakten 

Tidligere ble ofte forskuddet innbetalt med kontanter. Det er snakk om for bare 15-20 år siden og beløpene kunne være oppe i flere titusener!

Vi måtte frakte kontantene fra kontoret til banken på Bragernes Torg. Pengene ble lagt i en type veske eller pose som vi kunne ha rundt halsen og under genseren. På 80-tallet var denne posen veldig populær blant turistene. 

Dersom det var veldig mange kontanter, gikk vi gjerne to stykker sammen. På den måten kunne vi passe ekstra godt på pengene. Jeg husker at det alltid var veldig betryggende å komme seg innenfor dørene til banken. Vi fraktet tross alt veldig mye penger.

Resten av oppgjøret kom som regel i bankremisser eller overførsler fra banken. Heldigvis. Utbetalingene i forbindelse med oppgjørene ble gjort ved oversendelse av krysset sjekk til mottaker.

Nå blir heldigvis alle oppgjør overført elektronisk, til og fra klientkonto. Det er enklere og ikke minst tryggere!

LES MER FRA VÅR BLOGG HER                                                                           Av Tone Strøm Andersen        

                                                                                                                                                  Oppgjør, megler MNEF