Eiendomsmegleren som ikke ville være megler

Du vil ikke møte Sarah på visning. På tross av eiendomsmeglereksamen fra 2015 på BI, fem års bransjeerfaring og et vinnende eiendomsmeglervesen, har hun valgt en litt mer tilbaketrukket tilværelse backoffice som oppgjørsmedarbeider. Og gjett om gjengen hos Eiendoms Dahl er glade for å få henne med på laget!

Jus er mer spennende enn salg!

Vi treffer Sarah noen dager før hun skal innta sin nye arbeidsplass i Erik Børresens allé, og må innrømme at vi er litt nysgjerrige. Hva er galt med en eiendomsmegler som ikke vil være eiendomsmegler?

Vel, svaret er enkelt: Ingenting. Det er bare det at Sarah synes jussen i eiendomsmeglerfaget er mer spennende å jobbe med enn salg. Og jus blir det nok av i oppgjørsavdelingen; det er ikke grenser for hva som kan dukke opp av juridiske spissfindigheter og utfordringer i forbindelse med et eiendomssalg. Holder man ikke tungen rett i munnen, kan det fort gå galt. Det blir Sarahs jobb å sørge for at det ikke skjer.

Men om noen nå skulle sitte med inntrykket av en folkesky og innadvendt 33-åring fordypet i paragrafer og excelark, kan man ikke være lenger fra sannheten.

For Sarah vil ofte være en av de første du møter når du skal selge boligen din. Hun og kollegene på backoffice bistår meglerteamet, legger til rette og er de som holder i alle de praktiske trådene, helt frem til boligen er solgt og pengene er på konto. Meglerne selger, mens backoffice fikser alt det andre, alt det som ikke alltid synes. Tusen ting som får hverdagen til å gå opp for meglerne og får ditt boligsalg til å gå som en drøm.

Livet er dessuten mer enn boliger

Eller rettere sagt, det er mer enn bare andre folks boliger. Sarah og samboeren er nyinnflyttet i enebolig på Konnerud. Heldig da, at hobbyen er oppussing, innredning og møbeldesign. Selv mener hun seg miljøskadd allerede fra barndommen og oppveksten på Danvik i et evig oppussings- og renoveringsobjekt fra 1916.

Hva hun gjør når hun ikke renoverer hus eller møbler? Som for mange med en relativt stillesittende jobb står trening høyt på agendaen. I sitt nye nabolag har hun dessuten knapt noe valg. Som konnerudbeboer må du ut på ski. Ikke nedover som på Danvik, men bortover. Det er bare sånn det er.

God tur, Sarah, og velkommen til Eiendomsmegler Dahl!