Hva er det med Ola?

Ola Novak Ødegaard blir stadig anbefalt videre av sine kunder og flere av oppdragene kommer fordi mange ønsker nettopp han som sin megler. Hvorfor er Ola så ettertraktet?

Han bruker tid på kundene, mer tid enn andre. Han er genuint opptatt av dem og har en stor interesse for mennesker. Også er han empatisk. Det er Dahls daglig leder, Christina Lyngtveit-Peterssons, beskrivelse av megler Ola Novak Ødegaard. Hun mener dette er noen av grunnene til at kunder ønsker Ola som megler.
De fleste av hans oppdrag kommer etter anbefalinger fra tidligere kunder. Det baller seg litt på seg, takket være jungeltelegrafen.
Men hva er det egentlig med Ola?

Svaret sitter han ikke med selv, han er ydmyk til det hele.
– Jeg kommer aldri til å bli den mestselgende megleren, hvertfall. Jeg bruker for mye tid på hver enkelt kunde, forteller han med et smil.
Som megler er Ola en mellommann mellom selger og kjøper. Dette er noe han tar på alvor. Som han sier selv, det er både store verdier og følelser i sving når man skal selge et hjem. Derfor behandler han hvert hus som om det var hans eget han skulle selge.
– Meglere kommer opp i mange situasjoner i forbindelse med salg. Det kan være dødsbo, familier som er tvunget til å selge, par som skiller lag. Salg er gjerne knyttet til en livssituasjon, jeg prøver gjerne å sette meg i samme situasjon, sier Ola.

LES OGSÅ: Hva er det med Drammen?

Ifølge Christina er Ola opptatt av arkitektur og interiør, både privat og i jobbsammenheng.
Ola forklarer at han er opptatt av at han skal selge kjøpers hus, ikke selgers hus. Altså, at boligen som selges bør gjøres om litt, for å tiltale flere. Her har han mange tips og råd å komme med, for utseendet på et hjem har han mange meninger om, også sitt eget.
– Jeg har nok noen sterke meninger om hvordan det skal være hjemme, ja. Min samboer og jeg har vel gått noen runder, sier han mens han humrer litt. Disse rundene har lært samboeren å selge saker og ting på Finn.no før hun snakker med Ola.
– Hun får ofte gjennomslag, altså! Det er bare at vi kanskje går litt flere runder enn andre, sier Ola med et smil.

Ola er en megler som involverer seg i både salg, kjøp og personene i prosessen. Han er en som forsøker å ta godt vare på menneskene som skal kjøpe eller selge. Ja, også det at han gjerne strekker seg litt ekstra langt.
– Ja, jeg har jo vært med en kjøper hjem etter en visning for å bistå med papirer slik at finansieringen skal gå i orden…
Han føler seg heldig fordi så mange har anbefalt ham videre. For Ola er det viktig å legge igjen gode spor og håndtere ethvert salg ryddig. Han er nøye og det har han alltid vært.
– Det er nok litt sånn man bare er. Jeg er omstendelig av meg.

Så tilbake til spørsmålet. Hva er det egentlig med Ola?
Han er forsiktig med å svare på spørsmålet selv og sier han tror han er en empatisk megler.
Og svaret er nok nettopp der. Han er rett og slett en megler med et stort hjerte.

LES FLERE BLOGGINNLEGG HER 

Av Camilla Svendsen
Webredaktør, Oktan Øst