Hvordan finne drømmeboligen?

Fortsatt kan det være vanskelig å finne den boligen man har drømt om.

Det er ikke alltid like lett å finne den perfekte boligen. Noen ganger er det så enkelt at det er finansielle forhold som ikke er avklart. Andre ganger er det rett og slett et misforhold mellom ønsker og krav, og den økonomiske evnen til å kjøpe den foretrukne boligen. 

Et tips kan være å lage deg din egen behovspyramide.
Sett opp de viktigste faktorene etter prioritert rekkefølge. Gi litt rom for at søket kan gå litt utover de rammene du har satt og definer ikke søket for mye. Lag din profil på foretrukket søkemotor som er felles og treffer for alle boliger felles for meglerne.

LES OGSÅ: Veien til boligkjøp kan være lang

Vurder om alternativ logistikk i hverdagen kan være en måte å skille seg litt ut fra de typiske søkekriterier. Det er svært mange som har samme logistikk og behov, som følge av sentral arbeidsplass i Drammen, Oslo eller et annet sted langs jernbanestoppene. 
Kan du bo i Sande? Pendle med tog? Eller kan det være en bolig med ett soverom for lite, som kan gjøres om på en enkel måte?
Igjen kan for konkrete søk bli en årsak i at man går glipp av en potensiell bolig. 

LES OGSÅ: Hva er det med Ola?

Er det riktig å henvende seg til sin faste bank og ta svaret man får som endelig? Som eiendomsmegler i Eiendomsmegler Dahl, så har vi finansierings-kontakter som ofte vil kunne tilby en høyere lånetilsagn eller finansiering enn hva din nåværende bank vil kunne tilby. Det er ikke alltid man får igjen for å være en fast bankkunde i lang tid. Denne øvelsen kan innebære det lille ekstra og kan være avgjørende for om du faktisk vinner budrunden.

Et annet enkelt, men svært viktig tips, er å tørre å snakke med oss eiendomsmeglere før du skal ut og kjøpe eiendom.
Vi er alle vant til å kontakte megler når vi skal selge eiendom, men sjelden når man skal kjøpe. Her kan hele forskjellen ligge om du finner din drømmebolig.

Snakk med din eiendomsmegler og velkommen til Eiendomsmegler Dahl! 

LES FLERE BLOGGER HER                                                                                                       Av Ola Novak Ødegaard
                                                                                                                                                           Eiendomsmegler MNEF