Konnerud for alltid!

 

Trond. A. Helgerud. Godt kjent på:

I 25 år har Trond A. Helgerud bodd på Konnerud. Det var det naturnære huset familien i første omgang falt for i 1995. Beliggende helt i skogkanten, med raus tomt og flotte turmuligheter rett utenfor stuedøren. Selv vokste Trond opp på Austad der han trivdes godt. Men nå, flere år etter kunne de nok aldri tenkt seg å bo noe annet sted. Sånn sett skiller ikke Trond og familien seg særlig fra resten av de som bor her oppe. «En gang Konnerud, alltid Konnerud» synes å være gjengangeren.

Konnerud

 

– Ingenting er som å komme hjem hit etter jobb, og det er tåke, sludd og hålke nede i byen. Så kjører du opp hit, passerer den magiske snøgrensa og hjem til «winter wonderland» med tunge snøtunge trær og glitrende skiføre. Vinteren her er mye mer stabil enn nede i byen, og det er pur luksus for barnefamilier og andre som er glade i å vintersport. Ikke så rart kanskje, vi ligger jo 250-300 meter over havet her oppe.

At Konnerud er et populært skal ingen betvile. Velkjent for sine hvite vintre med stier og preparerte løyper som strekker seg på kryss og tvers innover Konnerudskogen. Et populært rekreasjonsområde for de fleste drammensere med utallige utfartsmuligheter sommer som vinter med nærliggende naturperler som Haukåstoppen, Stordammen og Steglevann. Her finner du også Buskeruds største lysløypetrasé som strekker seg ut til Fjell og ned til Austad.

– Det går gang -og sykkelvei på kryss og tvers gjennom hele Konnerud, og skulle du ha lyst på en tur ned til Drammen går sykkelveien helt ned til Danvik. Terrenget rundt her er perfekt for terrengsykling, og om høsten kan du plukke både blåbær og sopp.

Sopp og blåbær? Hvor da vil vi vite?

Men det vil ikke Trond avsløre uten videre. Noen hemmeligheter må en ha.

– Det sier seg selv, at når du har jobbet som eiendomsmegler på Konnerud i 25 år, ja da blir du jo mer en godt kjent etterhvert. Du vet hvor kveldssola er lengst , hvor snøen smelter først, og tja..hvor du finner sopp.

Trond trekker på smilebåndet.
– Men kanskje viktigst. Du kjenner boligmarkedet, og du har sett mange av boligene innvendig. Du vet hvilke boliger som ligger på ett plan og som man kan bli gammel i. Du vet hvor du kan dele av et rom ved familieforøkning, og du vet hvilke boliger som er de mest populære.

Nesten 30% av befolkningen på Konnerud er medlemmer av idrettslaget, noe som gir en av de største medlemstallene i forhold til befolkning i klubbens nedslagsfelt. At dugnadsånd og lagidrett preger lokalmiljøet er hevet over enhver tvil.

søsken som aker

– Om jeg skal trekke frem én ting som er typisk for folk som bor her oppe, så er det at de er flinke til å få med seg ungene sine. For eksempel har vi noe som heter «Onsdagsrennet» som er kjempepopulært. Her deltar det som kan krype og gå av unger og ungdommer, og for mange smårollinger er dette deres første møte med skirenn.

Og at den skal tidlig krøkes som god sportsutøver skal bli er det ingen tvil om. Konnerud IL har blant annet fostret utøvere som verdensmester i stafett, Marianne Andersen.

For det er nemlig ikke bare langrennentusiaster som nyter godt av aktivitetstilbudet her oppe. Her er det ingen som trenger kjede seg. Bandy, fotball, håndball, orientering, skiorientering, all-idrett, terrengsykling, arrow-trening og para-all-idrett for å nevne noe. For de aller minste finnes det både barnedans, motorikk og barne-yoga.

Konnerud IL samarbeider tett med både barnehager og lokale skoler. De har til og med etablert en helt egen skolefritidsordning. IFO (IdrettsFritidsOrdning) er et tilbud til Konneruds 1.- 4.klassinger der ungene etter skolen kan delta på aktiviteter knyttet til idrettshall, skiløyper, fotballbaner, kunstisbane, ballbinge, treningsparker og lekeplasser.

søsken med luer

Som om dette ikke er nok ønsker idrettslaget å nå ut til enda flere ungdommer fremover, og satser nå på eSport. eSport er i dag verdens raskeste idrettsgren og vil i 2022 være en del av Asia-lekene. Konnerud IL tar sikte på å arrangere både spillkvelder og fremtidige samlinger som gir unge både mestringsfølelse og et sosialt treningsfellesskap.

joggere i snø

– Som megler opplever jeg at veldig mange av de som selv trådde sine barnsbein her på Konnerud ønsker seg tilbake når de kommer i etableringsfasen. Dette sier litt om hvor godt miljø vi har her oppe. Konnerud er på mange måter som et koselig gammeldags småsamfunn hvor man bryr seg om hverandre. Du har det meste du trenger her oppe – apotek, koselig kjøpesenter, bank, matbutikker. Og skulle du mangle noe går det buss hvert 10.minutt ned til byen, og du går ned på 30 minutter.

Det var først på 80-tallet at boligbyggingen skjøt fart på Konnerud. Før den tid var bebyggelsen mye knyttet til jordbruk. I løpet av 80-tallet skjedde det en omfattende utbygging av forskjellige boligfelt, og bydelen vokste. I dag er Konnerud en moderne forstad og et attraktivt boligområde. Bebyggelsen består hovedsakelig av eneboliger og rekkehus. Konnerud har i dag ca. 10 530 innbyggere (2016) og er med dette Drammens tredje mest folkerike bydel. Med det sagt har befolkningstallet holdt seg stabilt noen år på grunn av kommunens begrensning av boligbygging. Hovedårsaken til dette er de trafikale utfordringene som har vært i veinettet opp dit.

– Det er ikke til å legge skjul på at dette har medført et visst trykk hva gjelder etterspørsel av boliger her oppe. Folk trives jo så godt, og vil helst bli boende. Nå er det imidlertid åpnet 4-felts vei i det som før har vært flaskehalsen Bjørnstjerne Bjørnsens gate, og det jobbes med nye reguleringsplaner for området. Vi venter mange flere boliger her i årene som kommer. 

Konnerud skal vokse seg større, men én ting kommer er sikkert skal vi tro Trond.

– Har du først flyttet til Konnerud og fått oppleve miljøet og nærheten til marka, ja da blir du på Konnerud.