Teateret i Drammen

Kulturelle Drammen

Det er lenge siden kulturliv i Drammen i all hovedsak ble forbundet med oppsetninger i teateret og konserter i Drammenshallen. I dag er det mange spennende tilbud for alle aldersgrupper.

 

Et av de største og mest kjente arrangementene går av stabelen i august; Elvefestivalen byr på god musikk og god stemning i sentrum. Mer om festivalen finner du her.

For barn og ungdom finnes det flere tilbud. Kulturskolen, Ungdomshuset G60, Union Scene for barn og Nøstedhallen er populært og dramaglade barn kan prøve seg i Drammen barne og ungdomsteater eller Konnerud barne og ungdomsteater.

Drammensbiblioteket er Norges første sambibliotek. Det er altså første gang i Norge at tre bibliotek med forskjellige målgrupper, med ulike eiere og hvert sitt forvaltningsnivå, har gått sammen om å danne ett felles bibliotektilbud til publikum. Her finnes altså Skjønnlitteratur, Xbox og fagtidsskrifter side om side. I tillegg er det stadig arrangementer her som boklansering, foredrag og forfattermøter. Se deres arrangementskalender for mer info.

Drammen Teater er et av landets eldste og mest aktive underholdningsarenaer. Foruten teater, settes det bl.a opp konserter, foredrag og show. Se deres program her. Brageteateret er Buskeruds regionsteater og har produsert profesjonell scenekunst til barn og unge siden oppstarten i 2000.

Union Scene er et kulturhus for det lokale og regionale kulturlivet. Samtidig har man arrangementer med en rekke nasjonale og internasjonale stjerner på scenen. I de gamle papirhallene på Grønland i Drammen holder en rekke forskjellige aktører hus med virksomhet innen blant annet musikk, kunst og teater. I tillegg er huset populært og godt egnet som arena for konferanser, møter og events. Se hva som skjer på Union Scene her.

Sport er kultur! Er du interessert i friluftsliv har Drammen mange muligheter. Det er ca. 8 mil turveier/skiløyper på hver side av byen, og du finner mange gode muligheter for bading og fiske. På Drammenselva/fjorden finnes muligheter for småbåter, kajakk og kano. Den norske turistforening Drammen og Omegn tilrettelegger for friluftsliv i området, og har mye organisert aktivitet.

I Drammen er det ett stort utvalg av klatrevegger. Drammen klatreklubb har oversikt over områdene for klatring.

Det er også gode sykkelmuligheter, og Drammen kommune jobber for at det skal bli enklere, mer effektivt og opplevelsesrikt å ta seg fram som syklist i byen. Dersom du heller ønsker å teste dine ferdigheter i downhill-sykling har du muligheten til å prøve dette ved Drammen Skisenter. Deres downhill sykkelpark er Norges nest største. Her finner du også nyåpnet (sommer 2015) aktivitetspark med klatremuligheter, ziplines m.m, samt «Turheisen». Her kan du starte skogsturen med å ta heisen opp til Gamledammen og toppen av Kjøsterudjuvet, Drammens svar på Grand Canyon! Drammen Kommune har utbedret veien fra toppen av heisen og opp til turisthytten TVERKEN hvor det er åpent i helgene.

Drammensbadet har totalt 9 basseng, fem innendørs og fire utendørs. De har bl. a 50 meters basseng, bølgebasseng, vannsklier og stupetårn.

Om du ikke ønsker å delta aktivt, men kun ønsker å heie noen frem, har Drammen eliteserielag i både håndball, Drammen Håndballklubb, og fotball, Strømsgodset.

Dette er et utvalg av noe av det som skjer i Drammen. Vi anbefaler å sjekke aktivitetskalenderen for Drammen, for å få en bedre oversikt over hva som skjer i byen.

 

Kilder: Drammen Kommune, Drammen Skisenter, Papirbredden – Drammen Kunnskapspark, Drammen Teater, Union Scene.