Eiendomsmegler

Martin Eick

Send e-post 989 99 899

Hvorfor valgte du å bli eiendomsmegler?

Jeg startet min yrkeskarrière i en telebutikk, hvor jeg trivdes godt med det å komme i kontakt med mennesker, yte kundeservice og selge. Dette var nok grunnleggende for at jeg begynte å studere eiendomsmegling og ser at disse prinsippene er minst like viktige for meg i dag som den gang.

Hva er ditt morsomste boligsalg så langt i karrieren?

Har hatt mange morsomme eiendomssalg, men noen historier husker man bedre enn andre. Som den gangen jeg måtte på befaring for en kollega på kort varsel.

Jeg kom hjem til en dame hvor vi startet med å sette oss ned, drikke vann og puste rolig i noen minutter før vi kunne begynne. Når vi gikk igjennom leiligheten hadde hun en søt kattunge som ifølge henne var veldig sjy for fremmede. Kattungen og jeg fant tonen godt og hun virket veldig forfjamset. Dagen etter ringte hun meg og sa at Max hadde valgt meg som megler. «Max?», tenkte jeg – joda, kattungen. Max var heldigvis en smart katt og leiligheten ble solgt raskt, til en god pris.

Hva er det verste du har opplevd som eiendomsmegler?

Heldigvis ikke opplevd så mye ille, men jeg husker veldig godt en av mine aller første visninger. Når min kollega og jeg ankom boligen stusset jeg veldig over en henslengt trillebår foran inngangsdøren. I det vi åpnet døren løp det sikkert 8 katter ut av huset. Innendørs var ingenting klargjort – det var brukte kopper, glass og tallerkener overalt. Skittentøy og håndklær lå strødd rundt på gulvene – det var det komplette kaos. Vi brettet opp ermene og sjauet unna det vi klarte – utenfor hopet det seg opp med interessenter som vi pent måtte be vente til «kysten var klar». Omsider kunne vi åpne døren, litt varmere og røde i toppen.

Hva er ditt beste råd til dagens boligselgere?

Jeg pleier ofte å si at «Veien til et vellykket boligsalg starter lenge før eiendommen kommer ut på markedet» – Bruk en eiendomsmegler som du har tillit til, som kan veilede deg gjennom forberedelsene på en god måte, som kjenner markedet og kan skreddersy løsninger som passer akkurat for deg og din eiendom.