På Konnerud kan alle føle seg hjemme

Helt sør i byen finner du Konnerud.  Her bor Tiril på 5, Anette på 30 og Bjørg på 90.

FOTO: Utsikt fra Tiurveien på Konnerud/Google maps

Konnerud er en bydel i utvikling, som for det meste består av store boligområdet. Med andre ord, området er for både liten og stor, familier og enslige. 

Frem til 80-tallet var området preget av jordbruk. Så startet boligutbyggingen for fullt og i 2006 var det nesten 9.700 innbyggere her. Det ganske så store boligområdet ligger sånn omtrent 12 minutter unna Drammen sentrum med bil. Konnerud er kjent for snørike vintre og dette er område hvor man kan senke skuldrene.
Tidligere var Konnerud et sted “litt for seg selv”. Forstaden hadde til og med et eget 17.mai-tog! Tiden forandrer seg, nå er området mer integrert i byen og mitt inntrykk er at dette er et område hvor mange gjerne vil bli boende, også når man blir gammel.

Her er det folk i alle aldre, selv om de fleste tilflytterne nok er barnefamilier eller unge par som skal stifte familie. Mange av dem har nok vokst opp på Konnerud og vil at sine barn skal vokse opp her. Det er mennesker fra ulike samfunnslag og med ulike interesser. Likevel er det mange sporty friluftsmennesker her oppe. 

LES OGSÅ: Hva er det med Drammen?

Konnerud er et eldorado for barnefamilier med idrettsaktiviteter for alle alderstrinn. Det er fine skoler og god kollektivtrafikk. Bussen går cirka hvert tiende minutt på ukedagene. 

Luften er frisk – i gamle dager ble det visstnok anlagt sanatorier for tuberkulosepasienter og astmatikere her oppe. 

På vinteren kan jeg kjøre fra kontoret i byen, i slaps og sludd, og oppleve å komme opp til huset mitt med nydelig nysnø og snøhvite trær. Man kan gå på ski i Drammensområdets desidert best utbygde lysløypetrase og løypene går helt til Sande om man vil. 

Her er det et rikt nettverk av gang- og sykkelstier som binder bydelen sammen på en unik måte som man ikke finner maken til ellers i Drammen. 

Om sommeren kan man ferdes i skogen på fint anlagte gangveier. Om man vil være for seg selv er det et rikholdig utvalg av små glemte stier som gjør at man kan ta seg frem nær sagt over alt gjennom skogen uten å støte på folk. 

Drammen kommune har i de senere år opparbeidet fine badestrender og «parkområder» her på Konnerud. De blir godt brukt av både store og små. Og det skaper trivsel!

Med andre ord, Konnerud er et rikt område, godt integrert i den øvrige byen.

Et lite Eldorado.

                                                                                                                                                       Av Trond Helgerud

                                                                                                                                                       Eiendomsmegler MNEF

LES FLERE BLOGGINNLEGG HER