Eiendomsmegler MNEF

Per Øyvind Bolstad

Send e-post 90 18 37 37

Han er født i Drammen, men oppvokst i Sande hvor han nå driver gårdsbruk ved siden av jobben som eiendomsmegler. Han har jobbet hos Eiendomsmegler Dahl siden 1996 og er fotballtrener for G14 i Nordre Sande IL på fritiden.

Hvorfor valgte du å bli eiendomsmegler?
Jeg bestemte meg for å bli eiendomsmegler i 1995. Hadde ikke veldig stor innsikt i bransjen, men visste at jeg likte salg, komme i kontakt med mennesker og hjelpe med å selge det største formuesgode som boligen ofte er for våre selgere.

Har siden 1996 jobbet som megler og synes fortsatt det er veldig trivelig. Det at man selv kan påvirke hverdagen i forhold til arbeidstid, lønn etc. er fortsatt en viktig trivselsfaktor for min del.

Hva er ditt morsomste boligsalg så langt i karrieren?
Etter snart 20 år i bransjen og opp mot 2.000 omsatte eiendommer er det vanskelig å trekke frem ett salg. De aller fleste av mine salg er morsomme på den måten at jeg er heldig som har både fornøyde selgere og kjøpere. Men OK – en gang solgte jeg et eldre hus i Drammen som var veldig forfallent og ikke modernisert på 50 år. På visningen var det masse folk, og alle hadde det samme spørsmålet – «hvor er badet?». Jeg måtte da forklare at det ikke var bad i boligen, og at det også stod i salgsoppgaven og annonsen. Det var få som trodde det var mulig i vår tid. Eiendommen ble solgt til nesten dobbel pris av forlangende – fortsatt uten bad …

Hva er det verste du har opplevd som eiendomsmegler?
Ikke så mye fælt på de 20 årene, men jeg hadde i en periode tvangssalg av boliger. Det var lite trivelig å se familier som var gått økonomisk til grunne av forskjellige årsaker, og hvordan noen bodde under helt håpløse forhold. 

Hva er ditt beste råd til dagens boligselgere?
Det beste rådet til dagens boligselgere er å bruke god tid i forberedelsesfasen av et boligsalg. Bruk gjerne en megler som har lang erfaring og god lokalkunnskap i det området hvor boligen ligger.