Her er det perfekt for studenter

Om du skal ta opp fag fra videregående, ta allmennfaglig påbygg eller utdanne deg ved en høyskole i Drammen, ønsker du mest sannsynlig å bo i nærheten av din skole. De aller fleste unge studenter ønsker å bo sentralt.

Det er enklest med tanke på reisevei til skolen og blant annet det sosiale etter forelesningene.
Kanskje du har en deltidsjobb i sentrum? Du ønsker hvert fall ikke å måtte være avhengig av bil, for dette fører til høyere utgifter. Det er utgifter en student som har lite å rutte med, ikke trenger. 

Sentrum er dog et område hvor kvadratmeterprisen er høyest, det er naturlig fordi det er attraktivt for svært mange. Heldigvis er kjøpergruppene for de ulike områdene i sentrum forskjellige. Noen ønsker rolige omgivelser eller et område med høy aldersgruppe. Noen ønsker «finere» adresser, andre ønsker et ungt miljø eller et urbant område. Listen er lang og «kriteriene/ønskene» vil ha en sammenheng med hvor du er i livet og naturligvis din «kjøpekraft». 

Heldigvis for unge i Drammen finnes det perfekte plasser å kjøpe seg en bolig!
Det finnes både sentrale og rimeligere alternativer – områder hvor miljøet er tilpasset unge – Strømsø!
Mest sentralt på Strømsø har du gangavstand til x antall studiesteder, togstasjon, busskommunikasjon, butikker, næringslokaler, treningsstudio, turmuligheter, kino, barer, uteliv, restauranter, generelt hele Drammen sentrum – både Bragernes sentrum og Strømsø sentrum!
 
Les også: Pitbull på badet
 
Er du så heldig at du har muligheten til å kjøpe deg en bolig mens du studerer vil jeg anbefale deg dét. Tjen penger på verdiøkningen i boligmarkedet, fremfor å betale leieutgifter. Du ønsker mest sannsynlig å selge igjen når du er ferdig med utdanningen og har fått deg en fast jobb. Fortjenesten fra salget av leiligheten vil for eksempel gi deg en høyere egenkapital ved neste boligkjøp.
Det er vanskelig å oppfylle absolutt alle kriterier dine til en bolig ved førstegangskjøp, ikke bry deg altfor mye om at leiligheten ikke var 100% perfekt, det som er vesentlig er å investere pengene dine slik at du får en fortjeneste du kan ta med deg videre i livet etter utdanningen. 
 
Les også: Ti tips til boligjakten
 
Jeg er helt innforstått med at folk flest ikke har muligheten til å kjøpe seg en bolig som ung student, men om du har muligheten, vil det være det smarteste. Det finnes så klart utleieleiligheter i sentrum også, leieprisen vil dessverre, og naturligvis, øke jo nærmere sentrum man er. 

Alternativt kan du trekke deg ut av sentrum mot for eksempel Åssiden. Åssiden vil ha rimeligere utleieleiligheter samtidig som at det fremdeles er relativt kort og enkel vei til og fra sentrum, da det er veldig god busskommunikasjon. Nå får Rosenkrantzgata et løft, noe som gjør at reiseveien blir enda mer smidig i nærmeste fremtid.

Drammens Tidende skrev nylig en artikkel om de splitter nye studentleilighetene på Øvre Sund. I den skrivende stund var det 25 leiligheter ledig for utleie. Øvre Sund er fortsatt sentralt med gangavstand til Union og sentrum. Dette er et godt og rimelig alternativ, dog med litt andre boforhold enn ved en egen leilighet.
Saken kan du lese her.

 
Ønsker alle studenter et fint skoleår.                                                                                                   Av Andreas Høstvik
                                                                                                                                                              Eiendomsmegler MNEF
LES FLERE BLOGGER HER