SANDE I VESTFOLD

Konglebakken 9

Prisantydning:

kr 2.390.000

Totalpris: ?

kr 2.465.828

Felleskost/mnd:

kr 0


Kr 59.750 Dokumentavgift
Kr 208 Pantattest pr. dokument
Kr 585 Tinglysingsgebyr skjøte
Kr 585 Tinglysingsgebyr pr. pantobligasjon
Kr 14 700 Pluss Boligkjøperforsikring Enebolig, tomannsbolig (hel eller del), fritidsbolig, tomt


Kr 75.828 Sum øvrige omkostninger

Kr 2.465.828 Totalpris med omkostninger

Vi gjør oppmerksom på følgende:
- Ovennevnte omkostninger er inkludert Boligkjøperforsikring Pluss. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet, for kr 11 900,-.
- Ovennevnte omkostninger er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer.

Usikker på hvor mye du kan låne? Prøv SpareBank1 sin boliglånskalkulator

Visning

Ta kontakt med megler

Nøkkelinformasjon

Primærrom:

42 m2

Postnummer:

3077 SANDE I VESTFOLD

Eierform:

Selveier

Tomt:

944 m2

Energimerking:

None Ingen

Bruksareal:

44 m2

Byggeår:

1970

Rom:

3

Soverom:

2

Finn-kode:

227129942

Beskrivelse

Går du med en drøm om å bygge nytt, eller pusse opp noe etter eget ønske? Denne eiendommen ligger på et nydelig utsiktspunkt, med bilvei helt frem på tomta. Et perfekt utgangspunkt.

Attraktiv beliggenhet på Bekkestranda i Sande, med områdets flotteste naturområder som nærmeste nabo. Her har du fantastisk utsikt over både fjord og natur. Eiendommen har kun få minutters gange til fjorden, med gode bade- og fiskemuligheter. Langs fjorden går det også en hyggelig kyststi som tar deg langs vannet i flere kilometer, samtidig er marka med flere hyggelige vann og flotte turstier. På eiendommen er det også fantastiske solforhold, med solen fra tidlig til sent. Det er kun en kort kjøretur til nærmeste matbutikk og turen inn til Sande sentrum med blant annet togstasjon og vinmonopol.

Eiendommen inneholder: kjøkken, entré, stue , garderobeskap, 2 soverom. Parkering på tomt.

Velkommen til visning!

Mer informasjonom denne eiendommen

Nærområdet

Beliggenhet: Attraktiv beliggenhet på Bekkestranda i Sande, med områdets flotteste naturområder som nærmeste nabo. Her har du fantastisk utsikt over både fjord og natur. Hytta har kun få minutters gange til fjorden, med gode bade- og fiskemuligheter. Det er kun en kort kjøretur inn til Sande sentrum med blant annet togstasjon og vinmonopol.

Rekreasjon:
Bekkestranda med en rekke muligheter for sport- og fritidsaktiviteter hele året. Turstier fra hytta og videre ut i hele områdets løypenett med turveier til videre innover Marka. Kystien går også i området, og er en flott tursti som tar deg videre inn mot Sande eller rundt Berger mot Svelvik. Har du båt er det kort vei over til bl.a. Holmestrand og flere hyggelige plsaser i området. Holmsbu er du kjapt inne i et idyllisk sommersted med restauranter, nærbutikk og hyggelig sørlandsstemning.

Handel:
Det er kort vei ned til Nordre Jarlsberg Brygge med en nyere etablert Kiwi matbutikk, kun en kort kjøretur fra eiendommen. Videre er det kort vei inn til Sande sentrum med både Meny, Kiwi og Rema 1000. Sande har også et sentrum, med forskjellige butikker og serveringssteder. Storhandelen kan gjøres i Drammen sentrum, ca. 25 minutter med bil.

Tidsavstander i bil:
Sande sentrum ca. 10 minutter
Drammen sentrum ca. 25 minutter
Asker ca. 40 minutter
Oslo ca. 55 minutter

Regulering

Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (29.10.2014).

Regulert til fritids- og boligbebyggelse.

Øvrig info
Prisinformasjon

Prisantydning: 2.390.000

Kort om eiendommen

Går du med en drøm om å bygge nytt, eller pusse opp noe etter eget ønske? Denne eiendommen ligger på et nydelig utsiktspunkt, med bilvei helt frem på tomta. Et perfekt utgangspunkt.

Attraktiv beliggenhet på Bekkestranda i Sande, med områdets flotteste naturområder som nærmeste nabo. Her har du fantastisk utsikt over både fjord og natur. Eiendommen har kun få minutters gange til fjorden, med gode bade- og fiskemuligheter. Langs fjorden går det også en hyggelig kyststi som tar deg langs vannet i flere kilometer, samtidig er marka med flere hyggelige vann og flotte turstier. På eiendommen er det også fantastiske solforhold, med solen fra tidlig til sent. Det er kun en kort kjøretur til nærmeste matbutikk og turen inn til Sande sentrum med blant annet togstasjon og vinmonopol.

Eiendommen inneholder: kjøkken, entré, stue , garderobeskap, 2 soverom. Parkering på tomt.

Velkommen til visning!

Areal og byggeår

Primærareal: 42

Bruksrareal: 44

Antall soverom: 2

Tomtestørrelse: 944

Boligtype: Hytte

Byggeår: 1970

Energimerking: None Ingen

Fasiliteter
  • Balkong/Terrasse
  • Garasje/P-plass
  • Peis/Ildsted
  • Turterreng
  • Utsikt
  • Fiskemulighet
Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtakelse: Etter avtale med selger

Matrikkelinformasjon

Gårdsnr: 429
Bruksnr: 60
Kommune: Holmestrand

Standard: Fritidsboligen har en enkel planløsning og en enkel standard på flater, innredninger og installasjoner, med referanse til alder.

Parkering: Parkering på tomten.

Adkomst: Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eiendomsmegler Dahl.

Beskaffenhet: Det er noe grovplanert tomt rundt hytta, for øvrig naturtomt. Parkering på egen eiendom.
Flott utsikt og gode solforhold

Radon Fra 1. januar 2014 må radonverdier oppgis for alle boliger som helt eller delvis er utleid. Ved for høye verdier må det iverksettes tiltak. Selger opplyser at det ikke er foretatt radonmåling etter strålevernforskriften på denne eiendommen. Kjøper må selv sørge for å oppfylle bestemmelsene om målinger og eventuelle tiltak.

Ferdigattest Ikke utstedt ferdigattest på denne eiendommen, men legger ved tegninger og vedtak om bygging.

Bygningsinformasjon / byggemåte Frittliggende fritidsbolig på en etasje, opplyst å være bygget i 1970. Yttervegger er oppført i bindingsverk, etter byggemåte isolert og er utvendig kledd med malt trepanel. Vinduer består av tre med isolerglass. Taktypen består av saltak.

Arealene er oppgitt av bygningssakkyndig på grunnlag av takstbransjens rettledning for arealmåling. Av rettledningen fremgår det at også areal (unntatt boder) som ligger utenom selve bruksenheten skal inngå i BRA, og noen ganger også i P-Rom. Dette kan være beboelsesrom som ligger i kjeller, loftsrom, innglassede terrasser og garasjeplasser som f.eks. ifølge seksjonering tilhører boenheten. Dette avviker fra veilederen til NS3940 og kan bety at areal inngår i oppgitt areal selv om eierrettigheten ikke er dokumentert. Hva som defineres som primærrom (P-ROM) eller sekundærrom (S-ROM) tar utgangspunkt i hvordan rommet er i bruk når eiendommen selges, selv om enkelte rom ikke er byggemeldt og godkjent til dagens bruk.

Interessentene oppfordres til å lese salgsoppgaven med vedlegg grundig samt undersøke eiendommen sammen med bygningskyndig før bud inngis.
Nedenfor gjengis en kort oppsummering der den bygningssakyndige har beskrevet avvik ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3).

TG 2:
- Taktekking: Det er registrert noe mosegroing på takdekket. Taktekking må påregnes regelmessig ettersyn og omlegging med tiden- Tidsperspektiv kan ikke angis. Vindskiene og gesimsen må påregnes regelmessig vedlikehold. Registret noe dårlig treverk i undertak på takutstikk.
- Nedløp og beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Veggkonstruksjon: Det er ikke registrert luftespalte bak utvendig kledning. Stedvis slitt og dårlig panel.
- Takkonstruksjon/loft: Enkelte gamle fuktmerker i undertak og i takpanel ved pipe. Det opplyses at det har tidligere vært lekkasje rundt pipe og brannmur, dette skal være utbedret av tidligere eier. Det er ikke tilfredsstillende lufting i takkonstruksjonen. Det bemerkes at det bare er en liten del av takkonstruksjonen det er mulig å inspisere. Det ble ved befaring observert muselort på loft.
- Vinduer: Stedvis noe værslitte vindusrammer. De eldste vinduer kan påregnes oppgradert.
- Dører. Dører har en enkel standard. Tilstandsgrad 2 settes, ref til alder.
- Terrasse er enkelt og noe mangelfullt fundamentert. Noe retningsavvik er påregnelig.
Terrasserekkverk oppfyller ikke dagens krav om høyde og utførelse.
- Det kan stedvis påregnes overflateavvik på innvendige flater. Innvendig panel er stedvis sprukken og slitt. Noe fuktmerker i stuetak etter lekkasje ved pipe/brannmur.
- Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Trapp har en enkel standard.
- Eldre enkel dører.
- Kjøkkeninnredning må påregnes oppgraderinger.
-Eldre røranlegg er ikke i bruk og må påregnes oppgraderinger. Varmtvannsbereder er ikke funksjonstestet men er i dårlig forfatning og er å anta som defekt.
- Elektrisk anlegg.

TG 3:
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Stedvis registrert ujevnheter og retningsavvik opp
mot 4 cm i gulv/himling. Noe stubbeloftsbord har løsnet og henger ned fra bjelkelag. Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Deler av informasjonen i dette avsnittet er hentet fra tilstandsrapporten. Opplistingen over er ikke uttømmende og du oppfordres til å lese og sette deg grundig inn i alt salgsmateriell.

Areal / Arealspesifikasjon / Arealbetegnelse

P-rom per etasje: 42

Bruksareal per etasje: 44

lnngår i p-romsareal:

Diverse Strømmen er pdd. koblet fra.

Vårt firma har innhentet opplysninger fra Drammensregionens brannvesen (feiervesen):
Det foreligger ingen påbud om utbedringer.

Salgsoppgaven er basert på opplysninger fra selger, takstmann, selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører, sameie og bortfester. Selger har godkjent salgsoppgaven samt annonsen på finn.no.

Kjøper oppfordres selv til å ta kontakt med kommunen for opplysninger om skole og skolekrets.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommens salgssum vil kunne bli opplyst til øvrige interessenter etter at handel er kommet i stand. Eiendommen kan benyttes i markedsføring for Eiendomsmegler Dahl.

Selger har selv aldri brukt eiendommen, og har derfor begrenset kunnskap.

Tilstandsrapporten beskriver byggverkets tekniske tilstand. Det er ikke foretatt kontroll av de elektriske installasjonene (el-takst) selv om bygningssakkyndige kan ha knyttet kommentarer til el-anlegget ut ifra helt enkle vurderingskriterier.

Siden el-anlegget ikke er kontrollert av bygningssakyndig er det sannsynlig at det siden kan avdekkes avvik fra dagens forskriftskrav og oppstå funksjonssvikt. Videre må kjøper være forberedt på at det må foretas oppgraderinger på grunn av slitasje, fraværende vedlikehold, arbeider som er utført av ufaglærte, alder eller tekniske løsninger som ikke holder dagens standard

I Norge er det en av oppgavene til «Det lokale eltilsynet» (DLE) å foreta tilsyn av elektriske anlegg i boliger og fritidsboliger. Alle boliger skal ha periodisk kontroll hvert 20 år og hytter/fritidsboliger kontrolleres hvert 30 år. El-anlegget er en bygningsdel som er gjenstand for konstant utvikling, det må derfor påregnes at dagens anlegg ikke nødvendigvis er dimensjonert for oppgradering av kjøkken med nye elektriske apparater eller rehabilitering av bad m/varmekabler samt innstalleringer el-bil lader.

Hvitevarer / tilbehør Hvitevarer som ikke er fastmontert og integrert følger ikke med i salget.

Faste løpende utgifter

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter pr. år kr 0,-

Det er ikke installert vannmåler.

Vei, vann og avløp
Det er privat veg med vegrett og pliktig vedlikehold til kommunal veg – Bekkeveien. Kjøper av tomta må på regne å betale årlig vedlikehold til Vestergårdsåsen vel. Det er også privat VA fra kommunal komm ved Konglebakken 4. Der er det også et beløp som må betales inn, som blir refundert helt eller delevis av VA laget. Søkt sanitærabonnement/ tilknytning til kommunalt vann- og avløpsanlegg. Tillatelse gitt i 2020 og tilknytningsgebyr VA innbetalt. Tilrettelagt inne på egen eiendom, men ikke tatt tilknytning i bruk. Eiendomsskatt ble innført i 2021, kostnad årlig må påregnes. Det betales veiavgift kr. 500 pr år. Brøyting 335 kr. pr år.

Andre utgifter
Strømforbruk i kWh 0
Forbruk av andre varmekilder kr 0,-

Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års utgifter/forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Ligningsverdi (formuesverdi)

Primær formuesverdi kr 0,-
Sekundær formuesverdi kr 0,-
Formuesverdi årstall

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger.

For primærboliger vil formuesverdien utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal. For 2019 utgjør formuesverdien på sekundærboliger 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med areal.

Oppdragsnummer 1-21-00247

Sentrale lover Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Eiendomsadvokatenes Servicekontor legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven eller er avtalt mellom partene.
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til bygningssakkyndig og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Statens kartverk og andre tilgjengelige kilder.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan også ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

En forutsetning for salget er at skjøtet for eiendommen tinglyses på kjøper. Kjøper aksepterer at EiendomsMegler 1 Modum AS kan offentliggjøre kjøpesum m.m. i egen markedsføring. Interessenter og kjøper må godta at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

I tråd med eiendomsmeglingsforskriften vil informasjon om oppdragsgiver, salgsobjektet, interessenter og kjøper bli lagret av meglerforetaket i min. 10 år. Se dahlas.no for mer informasjon om vår behandling av personopplysninger.

Boligselgerforsikring Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis. Kopi av egenerklæringsskjema ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligselgerforsikring er en forsikring for selger som er ment å dekke selgers ansvar etter avhendingsloven. Forsikringen har begrensninger i dekningsomfanget.

Sammendrag av selgers egenerklæringsskjema:
- Nytt vann og avløp i 2020 til tomten
- Utført av Johnsrud anlegg / Hans Blikom
- Uregulert, men området er avsatt til boligformål
- Privat vei, privat VA

Boligkjøperforsikring Eiendomsmegler Dahl formidler Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes hos eiendomsmegler senest ved kontraktsignering og gir rett til advokathjelp inntil 5 år etter overtakelse. Forsikringen betales som del av oppgjøret ved boligkjøpet. PLUSS-dekningen fornyes årlig ved faktura fra HELP.
Egenandel kr 4 000 påløper ved takst, tvist eller 10 timer advokatbistand, avhengig av hva som kommer først. Meglerforetaket mottar kr 1 400 - 2 100 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/ småbruk, er det kun forhold tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. Vi tar forbehold om pris- og vilkårsendringer. Hvis premien ikke er innbetalt ved overtakelse, vil avtalen bli kansellert. For fullstendig informasjon om dekning og vilkår, se help.no.

Egenerklæringkonsesjonsfrihet

Odelsrett
Det er ikke odel.

Boplikt
Det er ikke boplikt i kommunen.

Konsesjon
Det er ikke konsesjonsplikt.

Viktig informasjon Vi oppfordrer til å lese igjennom «Forbrukerinformasjon om budgivning» som er vedlagt denne salgsoppgaven evt. på vår hjemmeside www.dahlas.no før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon fremlegges.

Bud kan inngis på flere måter:
1. På eget skjema som ligger vedlagt salgsoppgaven eller på vår hjemmeside, bud sendes til: meglers e-post eller på sms til meglers mobil.
2. På eiendommens egne «hjemmeside» som man finner her:
https://dahl.webtopsolutions.com/tide/#/innlogging.
(Evt. via eiendomsannonsen på www.finn.no) Her registrerer/logger man seg inn via eget mobilnummer. Ha gjerne info til bank samt din egen legitimasjon klar, slik at du får lagt inn all nødvendig informasjon samtidig. På denne siden vil du kunne søke opp aktuell eiendom og inngi bud, forutsatt at all relevant data er lagt inn. Både første bud og evt. forhøyelser kan gjøres her. Du vil også finne salgsoppgaven her.

Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS, på e‐post eller via eiendommens «hjemmeside».
Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg, da forsinkelser i SMS og e‐post kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. Eiendomsmeglingsforskriften § 6‐3.

Selger må skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger.

Det gjøres oppmerksom på at utskrift av budjournal, iflg. forskrift til Lov om eiendomsmegling, vil bli gitt til kjøper og selger av eiendommen etter at handelen er kommet i stand. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Budgiver må gjøre seg kjent med eiers utfylte opplysningsskjema før det inngis bud
Når du kjøper brukt eiendom er det viktig å ha riktige forventninger. Du må ha som utgangspunkt at bruksslitasje, aldersforringelse, værpåkjenninger med videre forverrer tilstanden gradvis. Husk at alle bygningsdeler og tekniske installasjoner har begrenset levetid. Forhold som kunne vært oppdaget på visning, er normalt ikke en mangel.

Det er viktig at du setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Du anses å være kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om du har lest dokumentene eller ikke. Du oppfordres til å undersøke eiendommen nøye. Ta gjerne med en fagkyndig på visning, før bud inngis. Kjøper du eiendommen usett kan du ikke reklamere på forhold som du ville blitt kjent med ved visningen.

Det kan foreligge en mangel dersom selger har holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger, og dette har innvirket på avtalen.

Dersom du oppdager forhold du mener kan være mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer snarlig og «innen rimelig tid» overfor boligselgerforsikringsselskapet/selger.

Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart etter at du oppdaget eller burde oppdaget mangelen.

Ta kontakt med megler eller forsikringsselskapet straks du oppdager forhold du mener kan være en mangel.

Det er nye regler fra 01. januar 2022 - hva må du passe på som kjøper?
- Lese tilstandsrapport, eiendomsmeglers beskrivelse i salgsprospekteten og selgers egenerklæring nøye.
- Du kan ikke klage på forhold som du har
fått opplysninger om i tilstandsrapporten, i salgsoppgaven eller på andre måter.
- Se på tilstandsgrad og anslått utbedringskostnad for å danne deg et bilde av hva du må regne med av kostnader og eventuelle arbeider på boligen fremover. Husk at en anslått kostnad ikke er det samme som faktisk kostnad. Merk også at anslått utbedringskostnad bare er utbedring av konkrete avvik, etter den standarden som boligen har. Oppgradering til dagens standard kan koste mer. For eksempel å bytte fra gulvbelegg til parkett eller å etterisolere for bedre energibesparelse.
- Husk: Å kjøpe en brukt bolig er ikke det samme som å kjøpe en ny bolig. Gjør en vurdering av boligens alder, tilstand og type. I en eldre bolig, kan det være avvik som ikke er beskrevet, men som du ikke kan klage på til selger.

Vedlegg Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring i forbindelse med
boligselgerforsikring
Selgers opplysningsskjema for eiendommen

Tinglyste heftelser

Vedlegg

Det tas forbehold om avvik på denne nettsiden. Se salgsoppgaven for komplett informasjon.

Interessenter forutsettes å sette seg nøye inn i alle opplysninger som fremgår av salgsoppgaven med vedlegg før eventuelt bud inngis på eiendommen.